Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΔΝΤ και κολοκύθια τούμπανα

«Το ΔΝΤ ζητάει ριζική αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης για το 2011-2012 και 2013 (σ.σ. ζητάει επιμήκυνση για έναν ακόμα χρόνο) και ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Αυτή ήταν η δήλωση του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το ΔΝΤ.

Από ότι καταλαβαίνετε, έρχονται σκληρότερα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες της εργατική τάξης και πάλι.
Παρουσιάζουν το ΔΝΤ σαν αγγελάκια που κατεβαίνουν από τον ουρανό για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πότε το ΔΝΤ ή η Ε.Ε συνέβαλε σε κάτι; Δείτε Ουγγαρία,Αργεντινή κ.τ.λ.

Στόχος τους είναι η ενίσχυση του ιδωτικού τομέα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας ρίχνοντας τις ευθύνες στην ΝΔ και η ΝΔ το αντίστροφο.

 Η Ε.Ε δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα απολύτως. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πολλαπλασιάσει τα μονοπώλεια, να μειώσει συντάξεις και μισθούς, να απολύσει όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορεί. Και όλα αυτά στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, του ιμπεριαλισμού.

Κυρρήτουν ταξικό πόλεμο σύντροφοι και τώρα η εργατική τάξη πρέπει αναγκαστικά να δυναμώσει, να συσπειρωθεί και να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της.


Καμία υποχώρηση στους καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου