Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πρωτομαγιά


  • ΑΘΗΝΑ, στις 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή
 
Σε 79 πόλεις της Ελλάδος οι αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις.
Να είστε όλοι εκεί σύντροφοι. Αύριο πρέπει να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, να πάρει η κυβέρνηση ένα μεγάλο μήνυμα για το τι πρόκειτε να γίνει τις υπόλοιπες βδομάδες.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.



ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ταξικός συνδικαλισμός





ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ. ΑΠΟ 1 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ.  ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ.

ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μαρία Δημητριάδη - Οι Γερόντοι

 

Τούτοι οι γερόντοι δε μιλάνε.
Τα παιδιά τους βγήκαν στο κλαρί.
Ετούτοι χώσαν την καρδιά τους στο βουνό
σαν ένα βαρέλι με μπαρούτι....

ΔΝΤ και κολοκύθια τούμπανα

«Το ΔΝΤ ζητάει ριζική αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης για το 2011-2012 και 2013 (σ.σ. ζητάει επιμήκυνση για έναν ακόμα χρόνο) και ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Αυτή ήταν η δήλωση του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το ΔΝΤ.

Από ότι καταλαβαίνετε, έρχονται σκληρότερα πιο αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες της εργατική τάξης και πάλι.
Παρουσιάζουν το ΔΝΤ σαν αγγελάκια που κατεβαίνουν από τον ουρανό για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πότε το ΔΝΤ ή η Ε.Ε συνέβαλε σε κάτι; Δείτε Ουγγαρία,Αργεντινή κ.τ.λ.

Στόχος τους είναι η ενίσχυση του ιδωτικού τομέα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας ρίχνοντας τις ευθύνες στην ΝΔ και η ΝΔ το αντίστροφο.

 Η Ε.Ε δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα απολύτως. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πολλαπλασιάσει τα μονοπώλεια, να μειώσει συντάξεις και μισθούς, να απολύσει όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορεί. Και όλα αυτά στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, του ιμπεριαλισμού.

Κυρρήτουν ταξικό πόλεμο σύντροφοι και τώρα η εργατική τάξη πρέπει αναγκαστικά να δυναμώσει, να συσπειρωθεί και να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της.


Καμία υποχώρηση στους καπιταλιστές.

48ωρη απεργία 21&22 Απριλίου

«Μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό δίνουμε απάντηση στον καπιταλισμό»

Αυτό και πολλά άλλα ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία εχθές.

Στην απεργία συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ της ΟΓΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές και μαθητές του ΜΑΣ και φυσικά πολλοί ακόμη.

Η απεργία ολοκληρώθηκε σε 69 πόλεις της Ελλάδος.

Για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε η μαζικότητα και η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Μπορεί το κλείσιμο των δρόμων από τους συνδικαλιστές να εκνεύρισε την κυβέρνηση(ακόμα και την αντιπολίτευση, ΛΑΟΣ), αλλά εμείς θα προτιμάμε να κλείνουν δρόμοι και όχι σπίτια. Στο κάτω κάτω η διαφορά των αστικών κομμάτων φαίνεται την στιγμή που ενώνονται εναντίων του λαϊκού κινήματος και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Άλλωστε πάντα το λέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε, ότι: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.


Την κρίση ΠΡΕΠΕΙ να την πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Ξυπνήστε τώρα που είναι νωρίς. Οι χιλιάδες συνδικαλιστές στον δρόμο δεν είναι ούτε χαζοί ούτε κουτοί βγαίνοντας στον δρόμο και διαδηλώνοντας, αγνοώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και τις περικοπές μισθού...Η αστική τάξη πρέπει να φοβάται εμάς. Όχι εμείς αυτήν.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το πρώτο ποστ..

Πέμπτη 22 Απριλίου...
Και εκεί που διάβαζα το "Μισθός τιμή και κέρδος" από Μαρξ, λέω δεν ανοίγω ένα blog? Εδώ έφτιαξε η κ.Εύα , δεν θα φτιάξουμε εμείς; :)

Καλή αρχή να έχουμε σύντροφοι και όρεξη για post με αυτά που βλέπουμε καθημερινά..

Το όνομα προέκυψε από το κλασσικό Καλή επ-ανάσταση, το οποίο συνδέεται με αρνιά και σούβλες κάθε πάσχα :)